Cees Groot sprak tijdens open dag Nieuw Bouwlust

Cees Groot van Grootecobouw in Egmond aan den Hoef sprak zaterdag 14 november 2015 tijdens de open dag van Nieuw bouwlust, een woongemeenschap op een boerenerf in Anna Paulowna.

De eerste fase van het project 'Nieuw bouwlust, een erf met perspectief' is zo goed als rond. De warmtepomp draait, de tuin en het erf zijn al vergaand aangelegd. Er is nog een mooie woning beschikbaar. Reden genoeg voor een open dag en voor extra informatie over het project.

Cees Groot was onder andere verantwoordelijk voor een energieneutraal bouwconcept. Daarom sprak hij tijdens de open dag over het energieconcept. Ook hield Cees zich bezig met ecologische dampopen bouwmaterialen en gaf hij bouw- en renovatie-adviezenEveneens namen andere sprekers het woord.

Duurzame Huizenroute
Nieuw Bouwlust bestaat uit 3 nieuwgebouwde energie-nul-woningen en een al bestaande stolpboerderij uit 1875. Deze boerderij is verduurzaamd. 

Tijdens de open dag zetten de bewoners zaterdag hun woningen open en deden ze mee aan de Nationale Duurzame Huizenroute. Bezoekers maakten kennis met het concept nul-energie woningen, het verduurzamen van een historische stolpboerderij en het woonproject 'Nieuw Bouwlust, een vitale en duurzame woongemeenschap'.