Zon op MKB - Midden Klein Bedrijf

Grootecobouw initieerde eind 2012 het project 'Zon op MKB'. Ondernemers die zonnenpanelen willen aanschaffen, krijgen hulp bij het uitzoeken van fiscale voordelen en het maken van een offerte. Grootecobouw ontwikkelde een speciaal rekenmodel voor het maatwerkadvies. Het rekenmodel geeft inzicht in de investering, het vermogen, de opbrengst, de belastingvoordelen, het rendement en de terugverdientijd.

Het project 'Zon op MKB' startte in de gemeente Alkmaar en loopt door in de gemeenten Bergen en Castricum. MKB-bedrijven ontvangen een maatwerkadvies dat de gemeente betaalt. Voor de bedrijven wordt ook een scherpe offerte opgevraagd indien blijkt dat de terugverdientijd gunstig uitpakt. Grootecobouw beoordeelt de offerte(n) op kwaliteit, garanties en kosten.

Laag energieverbruik
Een investering in zonnepanelen is voor het MKB-segment in de meeste gevallen rendabel indien het stroomverbruik niet hoger ligt dan 60.000 kWh / jr. Op dit moment gaan veel veeteelthouders over tot de investering in zonnepanelen. Dit doen ze, omdat deze bedrijven een relatief laag energieverbruik hebben waardoor ze naar verhouding meer energiebelasting betalen. De investering kan in de meeste gevallen binnen 5 tot 7 jaar worden terugverdiend. In de regio's van Alkmaar, Bergen, Castricum en Hoorn zijn inmiddels meer dan 50 bedrijven voorzien van een maatwerkadvies.

Wilt u een maatwerkadvies aanvragen? Stuur dan een e-mail naar cees@grootecobouw.nl.

Toegepaste maatregelen:

  • Installatie van zonnepanelen (zon PV) op Midden Klein Bedrijf.

afbeelding