Renovatie Adriaan Roland Holstschool te Bergen

Cees Groot vervulde een rol bij de bouw van de spliternieuwe en bijzondere hal en een dakrenovatie met zonnepanelen van De Adriaan Roland Holstschool in Bergen (de Vrije School). Deze renovatie was in mei 2014 afgerond. 

Cees Groot vervulde een adviserende rol ten aanzien van de serre die gebouwd is, met een volledig dak van glas. Ook gaf hij adviezen ten aanzien van een grote dakrenovatie waarbij alle daken zijn geïsoleerd. Hetzelfde geldt voor advies op het gebied van duurzame materialen en de zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst. Cees zorgde eveneens voor subsidie voor het plaatsen van de zonnepanelen. Uiteindelijk liet de school maarliefst 26 zonnepanelen plaatsen. De school kan nu bijhouden hoeveel energie er opgewekt wordt. De Vrije School hoopt in het komende jaar het aantal zonnepanelen uit te kunnen breiden.
 
Door het gebruik van duurzame materialen en de overkapping van de binnenruimte met de bijzondere serre is de beleving van de binnenruimte zeer verbeterd. De leerlingen maken daarvan direct gebruik. De serre kan open gezet worden voor afvoer van overtollige warmte en verse lucht. Tevens is er veel aandacht besteed aan de naïsolatie van het dak en het binnenklimaat. 

afbeelding