Zonnedak van der Oord

Cees Groot initieerde het project Zonnedak Van der Oord in Egmond aan den Hoef. Ook startte hij het project op. Zonnedak Van der Oord is een dak met zonnepanelen die de inwoners van Egmond, Bergen, Heiloo en Alkmaar kunnen gebruiken om stroom op te wekken voor eigen gebruik. De bouw hiervan start in maart 2015.

 

Cees Groot maakte de businesscase en zorgde voor subsidie via een SDE-aanvraag. Verder hield hij zich bezig met de RO-procedure en coördineerde hij de vergunningenverlening. Cees Groot gaf eveneens technische input en maakte technische en juridische documenten op.

 

Rendabel
De zonnepanelen zijn op termijn rendabel, mede omdat deze apparaten op een groot dak optimaal functioneren. Samen energie produceren betekent minstens 15 jaar profiteren van lage(re) energiebelasting. Gebruikers van de zonnepanelen verdienen hun investering binnen 10 jaar terug. De installatie gaat naar verwachting 25 jaar mee. 


Bergen Energie
Coöperatie Bergen Energie laat 850 m2 dakoppervlak van de Firma Van der Oord inrichten als Zonnedak. Het betreft een project waarin Bergen Energie nauw samenwerkt met energiemaatschappij Greenchoice.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Bergen Energie.

afbeelding