Meent 2.0: Grootste zonnedak van Noord-Holland

Mooi nieuws. Het dak van sportcomplex De Meent in Alkmaar is verrijkt met 1716 zonnepanelen. De Meent heeft nu het grootste zonnedak van Noord-Holland met het grootste vermogen en rendement. 

Cees Groot van Grootecobouw zorgde namens de gemeente Alkmaar voor de SDE subsidieaanvraag voor project Meent 2.0. Daarnaast berekende Cees de businesscase en organiseerde hij de aanbesteding. Dat deed hij in samenwerking met de afdeling PPI van de gemeente Alkmaar (projecten, programma's en interim-managers).

Het zonnedak zorgt voor een flinke besparing. De zonnepanelen leveren samen op jaarbasis 450.000 kWh (totaal vermogen is 472 kWp). De jaarlijkse productie staat gelijk aan 15% van het energieverbruik van de sporthal en de ijsbaan. De zonnepanelen-installatie kan jaarlijks 132 huishoudens van groene stroom voorzien. 

Cees Groot is oprecht blij met de realisatie van het grootste zonnedak van Noord-Holland. De zonnepanelen-installatie gaat in november 2015 in bedrijf.

Overigens werkt Cees Groot vanuit Grootecobouw ook aan acht andere SDE-projecten. Hiervoor verzorgt hij de aanvraag en legt hij verantwoording af bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

afbeelding