Notweg Bergen

Nieuwsgierig naar een mooi voorbeeld van een ‘nul op de meter-project’? Lees dan hier het verhaal over het nieuwbouwproject van de familie Anbeek aan de Notweg in Bergen. Groot Ecobouw en begeleidt de bouw die eind 2016 is gestart en tot medio 2017 doorloopt.

 


Deze woning wordt gebouwd met een Nul-op-de-meter energieconcept. De woning wordt verwarmd door gebruik te maken van energie uit de bodem (bodembronnen) en een 17 kW frequentie geregelde warmtepomp. Voordeel van deze warmtepomp is dat het vermogen van de warmtepomp automatisch wordt verlaagd indien de warmtevraag laag is. Dit geeft een hoger rendement.

 

Daarnaast wordt het zomerhuis voorzien van vol dak - all black zonnepanelen. Deze bieden een esthetisch fraaie inpassing met evengoed een hoog rendement en stroomproductie dat de opstallen Nul-op-de-meter maakt. Verder hebben de gevels en het dak van de woning een hoge isolatiewaarde. 

 

De bewoners profiteren voor honderd procent van de voordelen van het wonen in deze nul op de meter-woning. Ze leven straks aan de Notweg met respect voor het milieu en besparen daarnaast veel geld omdat ze geen energierekening krijgen. Ook goed om te weten: de  warmtepomp en het centrale buffervat is in de woning niet direct zichtbaar, deze apparatuur is gesitueerd in de kelder.