Ecologisch, circulair en energieleverend bouwen

Monumenten

Nieuw Bouwlust in Anna Paulowna bestaat uit een monumentale boerderij uit 1875 en twee nieuwe woningen op het erf van de boerderij. De eigenaar wil alle 3 de woningen energieneutraal uit voeren. Groot Ecobouw heeft daarbij geholpen door de bouw- en renovatie-adviezen. Ook is Groot Ecobouw verantwoordelijk voor een energieneutraal bouwconcept en de toepassing van ecologische dampopen bouwmaterialen.

De gebouwen hebben een duurzaam en levensloop-bestendig ontwerp gekregen. Dit begint al met de materiaalkeuze: gekozen is voor dampopen ecologische isolatiematerialen, FSC-keurhout en hergebruikt hout uit de oorspronkelijk schuur.

Daarnaast wordt het casco van deze woningen duurzaam en energiezuinig. Zo krijgen de nieuwe huizen vloerverwarming, gevoed door een centrale warmtepomp en een centrale zonnecollector. Elke woning heeft een eigen regeling en een vloerverwarmingsverdeler. Een ingebouwd hybride ventilatiesysteem zorgt voor voldoende verse lucht. Daarnaast zorgen 32 zonnepanelen voor de duurzame energieproductie.

Vitaal leefklimaat

De bewoners van Bouwlust in Anna Paulowna leven in een landschappelijke omgeving op een erf met moes- en kruidentuin. De woningen bieden perspectief op prettig ouder worden in een vitaal en gezond leefklimaat. Aandacht en zorg voor elkaar staan hierbij centraal, evenals een goede balans tussen privé en samenleven. Dit in combinatie met rust en ruimte. 
Kijk voor meer informatie op de website van Nieuwbouwlust.

Bekijk op deze website ook de Brochure Energieneutraal bouwen. Groot Ecobouw maakte deze brochure voor de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD-NHN).

Projectnaam: Nieuw Bouwlust Anna Paulowna
Opdrachtgever: Peter van Zutphen
Locatie: Anna Paulowna
Opdracht: Adviseur duurzaamheid
Jaartal start: 2013