Ecologisch, circulair en energieleverend bouwen

Op een kavel aan de rand van Schoorl komt op de plek van een oude chauffeurswoning een moderne schuurwoning.

Na overleg met de gemeente en een wijziging van het bestemmingsplannodig is het plan tot realisatie gekomen. Op de plek van de chauffeurswoning is een nieuw duurzaam modern huis gebouwd. De schuurwoning past mooi in de groene omgeving van de oostzijde van Schoorl. Het ontwerp van de woning heeft een lang en laag volume, bekleed met hout en een stalen dak. De opdrachtgevers kiezen voor zwart hout als gevelbekleding. Door een minimalistische detaillering is het een modern en strak huis geworden, geheel naar de wens van de bewoners. De gevels en het dak zijn in een houtskeletbouw uitgevoerd. (Bron JE Architechten)

Om ook tot een mooi duurzaam en energieneutraal ontwerp te komen is Groot Ecobouw gevraagd advies te leveren op het bouwkundige casco en de installaties.

Duurzaamheid
De gevel is zeer goed geïsoleerd met circulaire isolatiematerialen en kierdichtheid is op hoog niveau uitgevoerd. De noordkant van de woning is voor grootste deel gesloten, zodat het warmteverlies beperkt blijft. Aan de zuidkant wordt door het grote glasoppervlak de energie van de zon passief binnengelaten wat zorgt voor natuurlijke opwarming van de woning. In de zomer wordt een teveel aan opwarming voorkomen door de in de gevel geïntegreerde zonwering en bodemkoeling. Zonnepanelen wekken voldoende energie op om de schuurwoning energieneutraal te noemen. 

Projectnaam: Schuurwoning Schoorl
Opdrachtgever:  Familie De Vries
Architect: JE Architecten
Locatie: Schoorl
Rol: Adviseur duurzaamheid
Jaartal: 2016