Ecologisch, circulair en energieleverend bouwen

Nieuwsgierig naar een mooi voorbeeld van een ‘nul op de meter-project’? Lees dan hier het verhaal over het nieuwbouwproject van de familie Anbeek aan de Notweg in Bergen. Groot Ecobouw heeft in samenwerking met Puur Duurzaam de bouw geadviseerd en begeleid. Eind 2016 is de bouw gestart en in de loop van 2017 afgerond.

 Deze woning is aan de Notweg gebouwd met een Nul-op-de-meter energieconcept. De woning wordt verwarmd door gebruik te maken van energie uit de bodem (2 bodembronnen) en een 17 kW frequentie geregelde warmtepomp. Voordeel van deze warmtepomp is dat het vermogen van de compressor van de warmtepomp automatisch wordt verlaagd indien de warmtevraag laag is. Dit geeft een hoger rendement. De warmtepomp en het centrale buffervat zijn in de kelder geplaatst waardoor ruimte wordt bespaard op de begane grond.

Daarnaast is het zomerhuis voorzien van vol dak met all black zonnepanelen. Deze bieden een esthetisch fraaie inpassing en er wordt evengoed een hoog rendement behaald. De duurzame stroomproductie maakt de gebouwen Nul-op-de-meter. Verder hebben de gevels en het dak van de woning een hoge isolatiewaarde. Door zonnepanelen op het zomerhuis te plaatsen kon het hoofdgebouw volledig worden voorzien van een rieten kap, naar wens van de opdrachtgevers.

Projectnaam: Notweg
Opdrachtgever: Familie Anbeek
Locatie: Bergen
Opdracht: Adviseur duurzaamheid
Jaartal start: 2016